header banner
Default

Kripto para yatırımcılarının sayısı 425 milyona yükseldi


Kripto para yatırımcı sayısı 425 milyona ulaştı

20.09.2023 16:24 Son Güncelleme:
Haber Kaynağı: DHA

Araştırmada, 88 bin 200 kişinin kriptoyla milyoner olduğu, kripto milyonerlerin 40 bin 500'ünün ise servetini Bitcoin ticaretine borçlu olduğu görüldü. Kripto milyarderlerin sayısı 22 olarak açıklanırken, Bitcoin ticaretiyle milyarder olan kişilerin sayısı 6 olarak kaydedildi. 100 milyon doların üzerinde kripto varlık tutan kişi sayısının ise 182 olduğu belirtildi.

“KRİPTO VARLIKLAR DA BİRİKİM VE TASARRUFLARI DEĞERLENDİRMEYİ VAAT EDER”

VIDEO: SAĞLIKLI YATIRIM nasıl YAPILIR! #kripto #cripto #bitcoin #altcoin
Kripto Bilgi

 Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, “Dünya nüfusunun yakın zamanda 8 milyarı aştığını biliyoruz. Buna göre, küresel nüfusun yüzde 5’inin kripto yatırımcısı olduğunu görüyoruz. 14-15 yıllık bir enstrümanın ulaştığı bu oran oldukça dikkate değer" dedi. Kripto milyonerlerin toplam yatırımcıların on binde ikisine karşılık geldiğini belirten Sönmez, “Benzer durumun hisse senetleri gibi geleneksel yatırım araçları için de geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Kripto varlıklar da tıpkı diğer tüm varlıklar gibi, kısa yoldan milyoner olmayı değil, birikim ve tasarrufları değerlendirmeyi vaat eder. Hangi araca, ne kadar yatırım yapacağı yatırımcıların inisiyatifindedir ve yatırımcılar, tercih ettikleri araca göre risk alır” ifadelerini kullandı.

 KRİPTO BENİMSEMESİNDE TÜRKİYE 12’NCİ SIRADA

VIDEO: George Soros artık kripto dünyasında: İşte yatırımları
Uzmancoin

Raporda bir de küresel kripto benimseme endeksine yer verildiğini vurgulayan Sönmez, “Henley & Partners tarafından 750 veri noktasının 6 ana parametre, 19 alt parametre ve 29 gösterge üzerinden değerlendirilmesiyle ulaşılan sonuçlarda Türkiye’deki kripto benimsenmesine ilişkin de çarpıcı bulgular var. Benimseme sıralamasında Türkiye, 3,3 puanla 12’nci sırada konumlanıyor. Bu rakam Türkiye’yi kripto benimsemesi açısından bölgesinin lider ülkesi yapıyor. İnovasyon ve teknoloji filtresi seçildiğinde ise Türkiye’nin 10’uncu sırada yer aldığını görüyoruz. Ülkemizin inovasyon parametresinde Hollanda, Avusturya, Lüksemburg gibi ülkelerden önce konumlanması Türkiye’deki kripto para borsalarının potansiyelini kanıtlıyor” diye konuştu.

 TÜRKİYE REGÜLASYON BAĞLAMINDA SONUNCU

VIDEO: Uzun dönemde değerini koruyabilecek ürünlere yatırım yapılmalı!
Crypto Kemal

Raporun regülasyon bağlamında da 26 ülkeyi kıyaslayan bir sıralama sunduğunu belirten Sönmez, “Türkiye, regülasyon bağlamında ise 26 ülke arasında sonuncu sırada konumlanıyor. Dünyanın en büyük 20 ekonomisini kapsayan G20 ülkelerinin dahi kripto ekosistemi için ortak düzenleyici çerçeve çalışmalarını 2027 sonuna kadar tamamlamayı planladığını düşündüğümüzde, bu ülkemizin konumunu çok da olumsuz değerlendirmemek gerekir. Kripto para ve blokzinciri, inovasyon ve teknolojiyle çok yol kat etse de hâlâ oldukça yeni kategoriler. Firma olarak, özellikle ABD’de yükselen kurumsal yatırımcı ilgisinin ve geleneksel finansal kuruluşların kripto odaklı adımlarının küresel çapta düzenleyiciler açısından da yol gösterici olacağını ve endüstrinin geleceğini güçlendireceğini düşünüyoruz” dedi.

Sources


Article information

Author: Amanda Hernandez

Last Updated: 1698518162

Views: 771

Rating: 4.6 / 5 (69 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amanda Hernandez

Birthday: 1978-07-24

Address: 57878 Monica Skyway Apt. 761, Lake Edward, AL 64758

Phone: +4046922781132909

Job: Surveyor

Hobby: Traveling, Astronomy, Whiskey Distilling, Video Editing, Chocolate Making, Tennis, Surfing

Introduction: My name is Amanda Hernandez, I am a dazzling, valuable, persistent, spirited, proficient, Colorful, irreplaceable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.