header banner
Default

Binance gaat dieper in op de problemen vanwege de mogelijke criminele vervolging


Binance nog dieper in de problemen met mogelijke criminele vervolging

Foto: Photo Oz / Shutterstock.com

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voert al sinds begin juni een rechtszaak tegen Binance, omdat de cryptobeurs en zijn oprichter Changpeng Zhao (CZ) zich schuldig zouden hebben gemaakt aan fraude. Nu heeft de SEC de rechter gevraagd of documenten die worden ingediend kunnen worden verzegeld.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Rechter verzegelt documenten van crypto exchange Binance

VIDEO: Trouble Ahead: Binance Criminal Charges Coming From DOJ? BTC To Sell Off Slightly.. Bonds In Trouble
AllinCrypto

Dat blijkt uit een beslissing die de rechter deze week heeft genomen. De rechter staat de SEC vanaf nu toe om documenten in te dienen in de rechtszaak die verzegeld moeten blijven. Daarnaast diende de SEC ook 37 andere documenten in, waaronder bewijsstukken, een voorgesteld bevel voor iets en een verklaring van SEC-procesadvocaat Jennifer Farer.

Volgens de voormalige SEC-directeur John Reed Stark geeft dit aan dat het Amerikaanse Ministerie van Justitie overweegt om Binance te vervolgen voor criminele activiteiten. Begin augustus ging het nieuws dat het ministerie dit sowieso al zou overwegen. Hier was het erg terughoudend in, omdat het bang was voor een bank run waar Binance’ klanten het meeste last van zouden hebben. In januari werd bekend dat het Openbaar Ministerie al langer onderzoek doet naar Binance in breder onderzoek.

Stark denkt dat het onwaarschijnlijk is dat Binance zal proberen dit tegen te houden, omdat het ingediende materiaal schadelijk zou kunnen zijn voor de cryptobeurs. Het lijkt immers te gaan om aantijgingen van criminele praktijken.

What’s Up With The Secret U.S. SEC Motion Relating to Binance?

In the U.S. SEC/Binance litigation, the U.S. SEC has filed a sealed motion for leave to file documents under seal, according to an SEC court filing late yesterday. Filing a court document “under seal” allows… pic.twitter.com/cmx6gdh2so

— John Reed Stark (@JohnReedStark) August 29, 2023

Advertisement

Binance in zwaar weer

VIDEO: Financiële problemen door het UWV | In het vizier van De Jager
Omroep Gelderland

Binance heeft het erg zwaar op het moment. Zo heeft het steeds minder bankpartners, heeft het inmiddels zijn werkzaamheden in Nederland volledig stopgezet en is het gestopt met zijn crypto-betaalpas. Binance’ Amerikaanse zusterbedrijf, Binance.US, is zelfs volledig gestopt met het aanbieden van handelsparen zonder stablecoins.

In ieder geval draait het platform momenteel nog zonder problemen. Eerder dit jaar namen klanten ook een enorm totaalbedrag aan activa op. Gelukkig heeft dit tot nu toe niet geresulteerd in een grootschalige bank run.

Sources


Article information

Author: Angela Obrien

Last Updated: 1699452242

Views: 715

Rating: 3.6 / 5 (99 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Angela Obrien

Birthday: 1980-03-24

Address: 89577 Charles Radial Apt. 814, New Cathy, MI 54157

Phone: +3982070268378365

Job: Chef

Hobby: Crochet, Telescope Building, Role-Playing Games, Cooking, Astronomy, Fishing, Camping

Introduction: My name is Angela Obrien, I am a capable, frank, steadfast, resolute, radiant, irreplaceable, variegated person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.