header banner
Default

Het miningplan heeft omwonenden geschokt


Crypto miners worden steeds creatiever in hun zoektocht naar het winstgevend minen van bitcoin (BTC). Van het affakkelen van methaangas tot het gebruiken van waterkracht. Dit bedrijf uit Pennsylvania in de Verenigde Staten heeft wel een heel uniek idee, maar niet iedereen is er blij mee. 

Stronghold Digital Mining, zoals het bedrijf heet, is van plan om autobanden te verbranden om op deze wijze bitcoin te minen. Het plan wordt inmiddels zwaar bekritiseerd door milieuactivisten en door de lokale bevolking, meldt The Guardian.

Burning tires and bridges: US residents shocked by firm’s Bitcoin-mining plan https://t.co/P1OopdrsQR

— Guardian news (@guardiannews) August 31, 2023

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Van autobanden tot bitcoin

VIDEO: Burning Methane For Bitcoin
Bitcoin University

Sinds 2021 maakt het bedrijf al gebruik van koolresten als brandstof voor het minen van crypto. Hiervoor wordt het bedrijf tevens gesubsidieerd door de staat. Hoewel dit proces het milieu lokaal kan verschonen, stoot het ook voor broeikasgassen en andere chemicaliën uit.

Het bedrijf wil nu graag bandenresten aan de brandstofmix toevoegen om het verbrandingsproces efficiënter te maken. Het bedrijf heeft al officieel toestemming verkregen om de bandenresten te gebruiken als brandstof. Het streven van het bedrijf is om het aandeel aan bandenresten op te laten lopen tot 15 procent van de totale brandstofmix.

Omwonenden van de centrale waar Stronghold Digital Mining te werk gaat zijn echter in shock. Ze kunnen niet geloven dat het toegestaan is om autobanden te verbranden voor bitcoin mining. Een advocaat van een milieuorganisatie claimt dat het verbranden van autobanden een risico is voor de gezondheid van mensen in de omgeving. 

Bitcoin mining is gecompliceerd

VIDEO: Hup Bitcoin #54 met HANS LOOMAN over BTC mining op gas- en olievelden in Canada
Bitcoin Magazine NL

Milieuorganisaties en omwonenden staan dus loodrecht tegenover de activiteiten en plannen van Stronghold Digital. Volgens de crypto miner zelf is de situatie een stuk genuanceerder dan de critici doen lijken.

“Stronghold heeft al meer dan 400 hectare aan voorheen onbruikbaar land in Pennsylvania schoongemaakt. Zonder deze operatie zouden de koolresten blijven liggen en lokale gemeenschappen schaden door water te vervuilen en gifstoffen uit te stoten.”

Het is dus een lastige kwestie. Enerzijds vervuilen de koolresten het lokale milieu. Anderzijds stoot het verbranden hiervan een hoop broeikasgassen uit. Het nieuwe plan om autobanden te gaan verbranden gaat tegenstanders echter een stap te ver. Vooralsnog heeft Stronghold Digital Mining echter alle papieren op zak om deze activiteiten legaal te vervolgen.

Sources


Article information

Author: John Gallagher

Last Updated: 1700218922

Views: 731

Rating: 3.7 / 5 (74 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: John Gallagher

Birthday: 1908-11-25

Address: 193 Daniel Hill, Brayton, AL 27096

Phone: +4664468673469256

Job: Psychologist

Hobby: Sculpting, Chess, Running, Painting, Table Tennis, Lock Picking, Animation

Introduction: My name is John Gallagher, I am a talented, resolute, forthright, unyielding, skilled, multicolored, enterprising person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.