header banner
Default

Het cryptoplatform Finst is naar België gekomen, terwijl Binance is verboden


Table of Contents

Het cryptoplatform Binance, de grootste marktplaats voor virtuele munten ter wereld, moet zijn activiteiten in België stopzetten. Net nu kondigt het Nederlandse cryptoplatform Finst zijn komst naar België aan.

Voor Binance lijkt het verhaal in België afgelopen. De Belgische toezichthouder FSMA (Financial Services & Markets Authority) oordeelt dat Binance illegaal opereert in het land. Het bedrijf moet daarom onmiddellijk maatregelen nemen om de cryptomunten aan alle Belgische klanten terug te bezorgen, of over te dragen aan een platform dat wel legaal opereert.

‘De FSMA stelt vast dat Binance in België diensten aanbiedt en verricht - voor het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta en voor bewaarportemonnees - vanuit landen die geen lid zijn van de Europese Economische Ruimte’, klinkt het in het FSMA-persbericht.

Binance trok een week geleden al noodgedwongen de stekker uit zijn Nederlandse activiteiten, daar kreeg het evenmin een registratie van de toezichthouder. In Frankrijk loopt een onderzoek naar het platform. Eerder deze maand werd het aangeklaagd in de VS.

Bit4You

VIDEO:

Binance komt in het rijtje van het Belgische cryptoplatform Bit4You dat meer dan 40.000 klanten had. Dat platform legde eigenhandig zijn activiteiten stil. Het zette zichzelf in de markt als het eerste Belgische handelsplatform waar je bitcoin en andere cryptoactiva kon (ver)kopen. Maar door de samenwerking met een cryptopartij uit Estland ging Bit4You onderuit.

Opvallende supporter indertijd was toenmalig vicepremier Alexander De Croo, die zelf de eerste transactie deed op Bit4you.

En daar is Finst

VIDEO:

Timing is alles, en dus kondigt net nu de Nederlandse cryptocurrency exchange Finst aan dat het begint in België. Finst omschrijft zichzelf als ‘het snelst groeiende cryptoplatform van Nederland’. België is de start van hun internationale expansie.

Het platform is gebouwd door het voormalige kernteam van online broker Degiro. Om klanten te overtuigen heeft het bedrijf het in zijn persbericht over ‘een unieke combinatie van transparantie, maximale veiligheid en de beste tarieven op de markt.’ Finst is geregistreerd als aanbieder van cryptodiensten bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Sources


Article information

Author: Melanie Myers

Last Updated: 1697886122

Views: 911

Rating: 4.7 / 5 (82 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melanie Myers

Birthday: 2012-02-05

Address: 238 Taylor Trail, Bakertown, HI 71103

Phone: +4048151707754500

Job: Financial Analyst

Hobby: Bird Watching, Camping, Aquarium Keeping, Sailing, Embroidery, Calligraphy, Cooking

Introduction: My name is Melanie Myers, I am a variegated, resolved, courageous, unswerving, Open, unyielding, honest person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.