header banner
Default

Kripto para birimi, Garanti BBVA tarafından resmi olarak duyuruldu


Gün içinde sizlerle Garanti BBVA'nın kripto cüzdan ve transfer hizmetini ekip içinde kullanıma açtığı haberini paylaşmıştık. Şimdi ise şirketten bu konuyla ilgili bir açıklama geldi. Garanti BBVA'nın paylaştığı bilgilere göre Garanti BBVA’nın iştiraki olarak kurulan Garanti BBVA Finansal Teknolojiler A.Ş’nin ilk girişimi Dijital Varlıklar A.Ş oldu.

Öne çıkan ürün: Kripto Birikim Cüzdanı

VIDEO: Garanti BBVA’dan Kripto Para Hamlesi!
BTCHaber TV

Ayrıca Garanti BBVA Dijital Varlıklar A.Ş, ilk olarak pilot aşamasında olan yeni uygulaması üzerinden “Kripto Birikim Cüzdanı” ile Bitcoin ve Ether ürünlerinin transfer edilmesinin ve saklanmasının mümkün olacağı bilgisini paylaştı. 

Konuyla ilgili olarak, Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı ve Garanti BBVA Dijital Varlıklar Yönetim Kurulu Başkanı M. Çağrı Süzer şöyle bir açıklama yaptı:

Blokzincir teknolojilerine dünya genelinde yoğun bir ilgi var. Yeni finansal teknolojilerin üretimi ve kullanılması alanında ülkemiz birçok konuda önde geliyor. Biz de geçtiğimiz yıl bu alanda içinde bulunduğumuz bölgenin en geniş ekiplerinden birini kurarak önceliğimizi nitelikli, deneyimli ve global ölçekte teknoloji üretebilecek kaynaklar geliştirmeye verdik. Bunun ilk meyvesi olarak da Garanti BBVA Finansal Teknolojiler A.Ş’nin yeni girişimi olan Dijital Varlıklar A.Ş, bir banka iştirakinin ilk organik yatırımı olarak faaliyetlerine başladı. Beta versiyonuyla yayında olan uygulamamız ilk etapta Kripto Birikim Cüzdanı aracılığıyla BTC ve ETH için saklama hizmeti sunacak ve ilerleyen dönemde, genişleyen ürün ve hizmet yapısıyla çalışmalarını sürdürecek.

Sabah saatlerinde sizlerle paylaştığımız haberde, Garanti BBVA'nın kripto cüzdan ve transfer hizmetine olanak sağlayan hizmeti Garanti BBVA Kripto'yu gönderdiği bir şirket içi e-posta ile ilk etapta kendi çalışanlarına açtığını söylemiştik. Edindiğimiz bilgilere göre platforma ilerleyen dönemde kripto alım-satım özelliği de eklenecek. 

Sources


Article information

Author: Dr. Jerry Williams

Last Updated: 1698815404

Views: 567

Rating: 3.5 / 5 (101 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Jerry Williams

Birthday: 1909-03-09

Address: 6017 Taylor Drives Suite 186, Monicafurt, MA 71017

Phone: +4580718117100069

Job: Data Scientist

Hobby: Bird Watching, Running, Sailing, Basketball, Traveling, DIY Electronics, Playing Chess

Introduction: My name is Dr. Jerry Williams, I am a Colorful, audacious, important, dear, resolute, skilled, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.