header banner
Default

Justin Bieber en Paris Hilton zijn gewikkeld in een rechtszaak over cryptogeld


Justin Bieber en Paris Hilton in juridische strijd over crypto

Foto: RomanR/Shutterstock

De non-fungible token (NFT) markt is momenteel nog slechts  een schim van wat het ooit was. Bekende NFT-collecties, zoals de Bored Ape Yacht Club, worden voor slechts een fractie van de oude prijzen verhandeld. Veel Bored Ape NFT’s gingen twee jaar geleden nog voor vele miljoenen over de toonbank. 

Een groep Bored Ape investeerders, die met de gebakken peren zit, wil nu de bedrijven achter de NFT’s hiervoor aansprakelijk houden. Vier investeerders klagen Yuga Labs, het bedrijf achter de Bored Apes, alsmede 29 andere NFT-bedrijven aan. Zij zijn van mening dat de bedrijven misleidend waren in de promotie van hun NFT’s. 

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Bored Ape NFT crypto-ontwikkelaars onder vuur

VIDEO: Justin Bieber and Paris Hilton in Legal Battle Over Bored Ape NFTs
Celebritydrama

Zo zou Yuga Labs volgens de aanklagers bewust hype hebben gecreëerd met samenwerkingen en het inhuren van beroemdheden. Daarom klagen de investeerders ook beroemdheden als Justin Bieber en Paris Hilton aan, die twee jaar geleden nog hun Bored Apes pronkten. Ook Sotheby’s, het grootste veilinghuis ter wereld wordt aangeklaagd omdat het meedeed met de Bored Ape rage.

Volgens de aanklagers dienden deze samenwerkingen om de prijzen van de Bored Apes op artificiele wijze op te drijven. Yuga Labs heeft gereageerd op de aanklacht, maar lijkt niet onder de indruk te zijn. Zou zijn de aanklachten “zonder geloofwaardige gronden” en “opportunistisch”, aldus Yuga Labs:

“Als media- en technologiebedrijf heeft Yuga Labs een sterke gemeenschap opgezet van enthousiastelingen en ondernemers om te innoveren, verbinden en ontwikkelen. Zijn creativiteit heeft projecten gecreëerd die gewaardeerd worden over de hele wereld. Dat is het verhaal dat verteld moet worden.”

Bored Ape NFT prijzen dalen hard

VIDEO: Paris Hilton and Justin Bieber Called Out for #Shilling #NFTs
Digital Notice (Crypto & Blockchain Media)

Ook Sotheby’s noemt de aanklachten volledig ongegrond. De bedrijven geven aan dat ze zich zullen verdedigen in de rechtbank, mocht dat nodig zijn. De vier aanklagers eisen 5 miljoen dollar aan schadevergoeding.

Momenteel ligt de bodemprijs voor een BAYC NFT op nog zo’n 40 duizend dollar terwijl dit in mei 2020 nog op meer dan 400 duizend dollar lag. Het duurste exemplaar ooit was Bored Ape #8817. Dit exemplaar werd door het veilinghuis Sotheby’s verkocht voor 3,6 miljoen dollar. Mocht je interesse hebben, je kan dit exemplaar momenteel op de kop tikken voor 169 duizend dollar.

Sources


Article information

Author: Bryan Drake

Last Updated: 1699647722

Views: 1026

Rating: 3.9 / 5 (73 voted)

Reviews: 97% of readers found this page helpful

Author information

Name: Bryan Drake

Birthday: 1951-11-07

Address: 003 Sherri Point Apt. 457, Ramirezfort, AR 52126

Phone: +3553919427032005

Job: Interior Designer

Hobby: Soccer, Gardening, Skateboarding, Stamp Collecting, Poker, Chess, Pottery

Introduction: My name is Bryan Drake, I am a striking, irreplaceable, esteemed, intrepid, radiant, talented, resolved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.