header banner
Default

De steeds moeilijker te beheersen overheidstekorten in de Verenigde Staten kunnen Bitcoin helpen


Het overheidstekort van de Verenigde Staten van Amerika is op dit moment groter dan in 2008 en vreemd genoeg is dat een goede ontwikkeling voor de bitcoin koers. In de onderstaande grafiek van @KOBEISILETTER zien we dat Amerika dit jaar kampt met een tekort van 1,7 biljoen (!) dollar. Dat markeert een toename van 300 miljard dollar ten opzichte van 2022.

Waarom is dit goed voor de bitcoin koers?

Afbeelding

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud Advertentie GoldRepublic

Schulden Amerika goed voor bitcoin koers

VIDEO: #BITCOIN FALLS AGAIN!!!! 😡
Thomas Kralow

Amerika spendeert nu jaarlijks 44 procent van het bruto binnenlands product (BBP), waarmee dat percentage op hetzelfde niveau ligt als tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verschil is dat we op dit moment niet in een oorlog zitten en dat er zelfs geen sprake is van een recessie…

Verder ligt dit percentage ook hoger dan in 2008, het jaar van de mondiale financiële crisis; net als het overheidstekort. De grote vraag is waarom dit probleem niet meer aandacht krijgt.

Eigenlijk is dit exact het probleem waarom bitcoiners (en goldbugs eigenlijk al veel langer) roepen dat het systeem onhoudbaar is. Wees je er echter van bewust dat er mensen zijn die al 30 jaar roepen dat het systeem op klappen staat.

We hebben sinds het definitief loslaten van de goudstandaard in 1971 veel inflatie gezien, maar het systeem draait nog altijd. Maar er komt natuurlijk een moment dat de schuldenberg niet meer te dragen is.

Om de boel nog enigszins in bedwang te houden MOET de rente op termijn weer omlaag. Hoe langer de rente op dit verhoogde niveau blijft, hoe MEER de Amerikanen aan rentekosten moeten betalen over hun schulden; die al veel te hoog zijn.

We gaan vanwege dit probleem dus ongetwijfeld renteverlagingen krijgen en DAT is goed voor bitcoin.

Advertisement

De vlucht naar schaarste

VIDEO: Bitcoin is Not a Hedge w/ Parker Lewis (BTC156)
Preston Pysh

Zodra het grootschalig in de media komt dat de rente vanwege DIT specifieke probleem omlaag moet, krijg je waarschijnlijk een vlucht naar schaarste. Sommige analisten durven zelfs zo ver te gaan dat die vlucht naar schaarste het einde van de Amerikaanse dollar als store of value kan betekenen.

Dat zou in theorie kunnen.

Waarom zou je er immers voor kiezen om te sparen in een store of value die met de tijd alleen maar koopkracht inleverde? De meeste mensen die dat doen zijn simpelweg niet op de hoogte van dit feit en weten niet beter.

Je kunt ook niet van de gehele bevolking verwachten dat ze naast hun baan ook nog tijd overhouden om het financiële systeem te leren begrijpen. Bitcoiners hebben dat wel gedaan en proberen zich met het kopen van bitcoin in te dekken tegen de inflatie die nog komen gaat.

Sources


Article information

Author: Tanner James

Last Updated: 1700093522

Views: 787

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tanner James

Birthday: 1980-09-23

Address: 36908 Davis Field Suite 576, Karenbury, NH 85295

Phone: +4323083575164696

Job: Network Administrator

Hobby: Reading, Robotics, Cycling, Video Editing, Gardening, Raspberry Pi, Fishing

Introduction: My name is Tanner James, I am a accomplished, exquisite, strong-willed, vivid, esteemed, talented, radiant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.