header banner
Default

Vinderen af Søstersindprisen 2023 er denne


SPONSORERET indhold

ALT for damerne har lørdag uddelt solidaritetsprisen 'Søstersind' ved sin årlige prisfest i Operaen i København. Skuespillerne Ditte Hansen og Louise Mieritz modtager prisen for at have presset på for forandring, længe før det blev ”moderne” at tale om feminisme og ligestilling, og for at have skubbet grænserne for hvordan kvinder må være i verden.

Af: Redaktionen Foto: Les Kaner

Ditte Hansen og Louise Mieritz kan bryste sig af både at være skuespillere, manuskriptforfattere og instruktører, udgør tilsammen duoen Ditte og Louise, der med komik og hudløs ærlighed sætter fokus på kvinder.

Det er det mangeårige arbejde, som nu er en af årsagerne til, at de modtager ALT for Damernes søstersindpris 2023, der blev uddelt i Operaen lørdag.

"Det er den fornemmeste pris, vi nogensinde har fået", sagde Ditte Hansen på scenen i Operaen, da hun og Louise modtog titlen fra sidste års vinder, Sara Bro.

Senest har vi set duoen på TV 2 med det prisvindende periodedrama 'Dansegarderoben' om søstersammenhold og showbiz, hvor 1970'ernes kvindeundertrykkelse udspiller sig i Cirkusrevyens garderobe. I motiveringen fra ALT for Damernes chefredaktør, Rikke Dal Støttrup, lyder en særlig cadeau for denne indsats:

”I har givet store lunser af jer selv for at skaffe mere plads til os alle, og med 'Dansegarderoben' har I med humor og overskud givet familien Danmark et nyt blik på patriarkatets indbyggede strukturer”.

Kvinder kan mere uden skam 

VIDEO: VINDEREN af “Årets upcoming Creator” Simba Prisen 2023
G0LD

Ditte Hansen og Louise Mieritz har arbejdet sammen i 16 år og skabt mange øjeblikke, der i bund og grund alle har samme pointe: At kvinder kan mere uden skam. Dette budskab er fortsat i højsædet hos duoen: 

Søstersindprisen

VIDEO: Vinder af Søstersindprisen 2019: "Jeg vil ikke være et offer"
Mozhgan Gerayeli

Det er femte gang, at ALT for Damerne uddeler Søstersindprisen, som gives til en kvinde, der gør en særlig indsats for at bakke op om og bane vej for andre kvinder.

Første gang prisen blev uddelt i 2019 gik den til den iranskfødte dataingeniør Mozghan Gerayeli, der på trods af sociale og kulturelle forhindringer har viet sit liv til at bygge bro for andre kvinder i den mandsdominerede tech-branche. 

I 2021 modtog tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt ALT for Damernes Søstersindpris for at bruge sin stemme til at bakke op om andre kvinder og sidste år gik prisen til tv-, podcast- og radiovært Sara bro, for at inkludere feminisme, søstersind og almindelig medmenneskelighed i alt, hvad hun laver. 

"Vi bruger så mange kræfter på at bekymre os for, om andre synes, vi er dumme, så når andre viser, at det er de også, så løfter det et åg fra ens skuldre," siger Louise Mieritz. 

I et interview i den udgave af ALT for Damerne, der kommer på gaden i uge 44, fortæller Ditte Hansen og Louise Mieritz til chefredaktør Rikke Dal Støttrup, hvordan konkurrencen imellem kvinder skal erstattes af ros og søstersind:

"Søstersind er, at jeg ikke føler mig afgrænset, men at jeg oplever, at andre kvinder er en forlængelse af mig selv. At vi er forbundede," forklarer Louise Mieritz. 

Rikke Dal Støttrup har mærket duoens søstersind på egen krop og fundet inspiration til sit virke som chefredaktør for ALT for Damerne:

Læs også

VIDEO: Vinderen af“Årets Virale Hit”Simba Prisen 2023 #youtubeshorts
G0LD

"Ditte og Louise er tålmodige og tilgivende i den måde, de formidler feminisme og søstersind på, og for mig personligt har det været øjenåbnende både at tale med dem og følge deres kunstneriske virke. Deres insisteren på at gøre mere plads til at være kvinde i alle afskygninger har haft stor betydning for min egen tilgang til det ansvar, det er at stå i spidsen for Danmarks største kvindeblad." 

Ditte Hansen og Louise Mieritz, som længe har kredset om feminisme og mangfoldighed, har I de senere år mærket en betydelig forandring, når det kommer til at italesætte emnerne: 

 "Vi har oplevet en ny nysgerrighed på fortællinger om kvinder. Det er nemmere at komme igennem nu, end sidst vi snakkede," siger Ditte Hansen og Louise Mieritz tilføjer:  

"Det er blevet cool at have søstersind, og det skal vi malke, så det slår dybe rødder, og det er noget, man bare gør."

Ditte Hansen og Louise Mieritz

VIDEO: Bruun træf DMfL 2023 SSN
Søren Stidsholt Nielsen

Ditte Hansen og Louise Mieritz er skuespillere, manuskriptforfattere og instruktører. De var senest aktuelle med dramaserien 'Dansegarderoben' på TV2.

Tidligere har de lavet to sæsoner af Tv-serien “Ditte og Louise” på DR1, en spillefilm af samme navn, og i 2019 udgav de bogen “Gode Kasser”.

Læs hele interviewet med Ditte og Louise i ALT for Damerne, der kommer på gaden i uge 44.

Anbefalet til dig

VIDEO: Finaler | Søndag 16.30 | DM Junior Langbane 2023
SvømDanmark

Sources


Article information

Author: Bradley Lopez

Last Updated: 1699303922

Views: 901

Rating: 4.5 / 5 (33 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Bradley Lopez

Birthday: 1949-11-07

Address: 09778 Michael Isle, West Nancyberg, CT 48609

Phone: +4273526541821927

Job: Orthodontist

Hobby: Board Games, Aquarium Keeping, Magic Tricks, Sailing, Embroidery, Running, Card Collecting

Introduction: My name is Bradley Lopez, I am a unswerving, candid, striking, receptive, priceless, proficient, accessible person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.